WHISTLEBLOWING / VISSZAÉLÉS BEJELENTŐ RENDSZER 

 

INTEGRÁCIÓ A VÁLLALAT WEBOLDALÁN 

Itt tehet bejelentést

 

 

A whistleblowing olyan fontos információk és tippek közzététele, amelyekhez a bejelentő (= whistleblower) egy vállalathoz fűződő különleges kapcsolata miatt jutott hozzá. A whistleblowing rendszer lehetővé teszi, hogy a bejelentők egy speciálisan kialakított és védett kommunikációs rendszeren keresztül juttassák el az információkat és tippeket a vállalat illetékes, független irodájához.  

A Terra Hungária Építőgép Kft tisztában van etikai és jogi kötelezettségeivel minden alkalmazottal és olyan személlyel szemben, akivel a Terra Hungária Építőgép Kft együtt dolgozik. A Terra Hungária Építőgép Kft számára ez azt is magában foglalja, hogy nyitott a szabályszegésekről vagy illegális magatartásról szóló bejelentésekkel szemben, és felállít egy bejelentő rendszert.  

A bejelentőknek nem kell tartaniuk a Terra Hungária Építőgép Kft negatív következményeitől vagy megtorlásától. Mindazonáltal lehetőség van arra, hogy a bejelentéseket és tippeket névtelenül nyújtsák be. 

A Terra Hungária Építőgép Kft a Whistleblower Software ApS dán cég szoftverét használja a bejelentő rendszerhez. Ez a bejelentő szoftver megfelel az EU bejelentő irányelv és az alkalmazandó adatvédelmi jogszabályok, különösen a GDPR valamennyi követelményének.  

A Terra Hungária Építőgép Kft bejelentő rendszerrel kapcsolatos további információk a GYIK-ben találhatók. 

Megjegyzés: A nyilvánvalóan hamis információk miatt a bejelentők kártérítési felelősségre vonhatók, és bírósági vagy közigazgatási szabálysértésként büntetőeljárás indítható ellenük. 

GYIK

Hogyan működik a Terra Hungária Építőgép Kft bejelentő rendszere? 

 

A Terra Hungária Építőgép Kft bejelentő rendszeréhez a Terra Hungária Építőgép Kft honlapjának whistleblowing rendszer oldalán található linken keresztül férhet hozzá. Ebben a whistleblowing rendszerben egy online űrlap segítségével új bejelentést készíthet, és szükség esetén fájlokat tölthet fel a bejelentéshez. Jelentését ezután egy titkosított rendszeren keresztül továbbítjuk az illetékes független szervhez. 

Az illetékes szerv tájékoztatja Önt a bejelentés beérkezéséről, kivizsgálja a beérkező bejelentéseket, és tájékoztatja Önt a vizsgálat előrehaladásáról. Szükség esetén az illetékes szerv bevonja Önt a whistleblowing további kivizsgálásába - a whistleblowing rendszeren keresztül és szükség esetén az Ön anonimitásának megőrzése mellett. 

Ha megadja elérhetőségét, az illetékes szerv is felveheti Önnel a kapcsolatot. Ha anonim kíván maradni, nem kell megadnia semmilyen elérhetőséget vagy más olyan információt, amely alapján azonosítani lehetne Önt. 

Miután elküldte a jegyzetét, megjelenik egy jelszó. Kérjük, jegyezze fel ezt a jelszót. A bejelentés elküldése után ezzel a jelszóval bármikor hozzáférhet a benyújtott bejelentéshez a bejelentő rendszeren keresztül, üzeneteket kaphat az illetékes szervtől, pontosíthatja a jelentéseket vagy feltölthet (további) fájlokat, és továbbra is névtelenül kommunikálhat az illetékes szervvel. 

 

Ki adhat tájékoztatást? 

 

Alkalmazottak (beleértve a gyakornokokat, tanoncokat vagy ideiglenes alkalmazottakat), ügyfelek, beszállítók és minden más személy, aki szerződéses kapcsolatban áll a Terra Hungária Építőgép Kft -vel. 

 

Milyen témákban lehet észrevételeket benyújtani? 

 

 • Közbeszerzés 
 • Pénzügyi szolgáltatások, pénzügyi termékek, pénzügyi piacok, pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzése 
 • Termékbiztonság és megfelelőség 
 • Közúti biztonság 
 • Környezetvédelem 
 • Sugárvédelem és nukleáris biztonság 
 • Élelmiszer- és takarmánybiztonság, állategészségügy és állatjólét 
 • Közegészségügy 
 • Fogyasztóvédelem 
 • A magánélet védelme, a személyes adatok védelme, a hálózati és információs rendszerek biztonsága 
 • Igazságügyi bűncselekmények 
 • Közigazgatási szabálysértések 

 

Milyen témákban nem adható tájékoztatás? 

A fenti kérdésre adott válaszban nem említett témák nem tartoznak a Terra Hungária Építőgép Kft whistleblowing rendszerének hatálya alá. Különösen nem jelenthetők személyes sérelmek vagy személyzeti ügyek. 

Hogyan vagyok érintett whistleblowerként? 

A bejelentés beérkezésétől számított hét napon belül a bejelentő kap egy átvételi elismervényt. A bejelentés kézhezvételét követő három hónapon belül a bejelentő tájékoztatást kap arról, hogy a Terra Hungária Építőgép Kft milyen nyomon követési intézkedéseket tett, fog tenni, vagy miért nem követi nyomon a bejelentést.  

Az illetékes, független szerv és a bejelentő közötti kommunikáció általában a bejelentő rendszeren keresztül történik. Ezért fontos, hogy Ön mint bejelentő feljegyezze a jelszót, és azt biztonságos helyen őrizze.

Itt tehet bejentést

Töltse ki az igénylőlapunkat
Sikeres
Visszahívási kérelem
Sikeres
Visszahívás