Stabilitást teremtünk

A NEMZETKÖZI PORONDON IS BEMUTATKOZIK A JCB HIDROGÉNTECHNOLÓGIÁJA

2023-01-24

Márciusban a Las Vegas-i ConExpo kiállításon lesz látható a JCB ultrahatékony belső égésű hidrogénmotorja, ami egyben a technológia nemzetközi bemutatkozását is jelenti.

 

Mint ismeretes, a brit gyártó a hidrogénben látja az építőgépek és mezőgazdasági eszközök zéró karbonkibocsátásának kulcsát. Ennek megfelelően 100 millió angol fontot fordítanak hidrogénüzemű motorok fejlesztésére, melynek keretében már korábban bemutattak egy-egy működő prototípust a JCB hasonló motorral szerelt kotró-rakodójából és Loadall teleszkópos rakodógépéből is, a 20 tonnás 220X kotrómodellből pedig szintén elkészült egy hidrogén üzemanyagcellás példány. Emellett a hidrogénüzemű munkagépek kiszolgálása sem szorul háttérbe, hiszen tavaly év végén jelent meg az a tartálykocsi, amivel az ilyen járművek tankolása oldható meg gyorsan és egyszerűen a munkaterületen.

Mi sem jelzi jobban a hidrogéntechnológiára irányuló fejlesztések fontosságát, mint hogy a projektet személyesen Lord Bamford, a JCB elnöke felügyeli. Mint a közelgő nemzetközi színre lépés előtt a cégvezető elmondta, a fejlesztőcsapatnak a viszonylag rövid idő alatt is jelentős eredményeket sikerült elérnie, melynek kézzelfogható eredményei a hidrogénmotorral szerelt prototípusok. Emellett Lord Bamford azt is kiemelte, hogy a JCB-nek az iparágban elsőként sikerült teljesen működőképes, hidrogénnel tankolható belsőégésű motort kifejlesztenie.

Ezzel párhuzamosan a patinás gyártó az elektromos gépek fejlesztése terén is élen jár: a világ legelső akkumulátoros minikotrójának megépítését követően egész gépcsaládot hoztak létre E-TECH néven a zéró károsanyag-kibocsátású megoldásokat kereső ügyfelek igényeinek kielégítésére.

Fontos megemlíteni azt is, hogy a JCB emissziócsökkentés iránti törekvései korántsem újkeletűek: csaknem 25 éve folynak házon belül fejlesztések hasonló céllal, melynek köszönhetően hagyományos dízelmotorral szerelt munkagépeik is jóval tisztábbá váltak.

Töltse ki az igénylőlapunkat
Sikeres
Visszahívási kérelem
Sikeres
Visszahívás