Stabilitást teremtünk

JCB KOTRÓ-RAKODÓK TÖBBFÉLE VÁLTOZATBAN, RAKTÁRRÓL AZONNAL ELÉRHETŐK

2023-02-08

A Terra Hungária raktárkészletről kínál JCB 3CX és 4CX kotró-rakodókat partnereinek, amelyek többféle változatban, azonnal elérhetőek a cég telephelyein. Minden gépen az alapfelszereltség részét képezi a nyitható rakodókanál lehajtható villával, a 600 mm széles mélyásó kanál, a hátsó kanálhoz tartozó gyorscserélő és a kalapács-, illetve rézsűhidraulika kiépítés.

 

A JCB 2021-ben újította meg kotró-rakodógép kínálatát, és az új széria a Stage V-ös motorfrissítések mellett számos új funkciót kapott. A JCB 3CX, 4CX és 5CX PRO típusokat egyaránt az új JCB CommandPlus fülkével szerelik, és 81 kW-os (109 LE) JCB 448 motorok váltják a korábbi 68 kW-os (91 LE) erőforrásokat. Szintén új a hatsebességes ECOROAD hajtáslánc, amely révén üzemanyag-csökkentés és az időmegtakarítás érhető el.

A 3CX PRO változat kétkerék-kormányzású, míg a 4CX PRO már összkerék-kormányzással rendelkezik a hatékonyabb terepi munkavégzés érdekében. Szintén négykerék-kormányzású a JCB 5CX PRO, amelyik a kotró-rakodók csúcsfelszereltségét nyújtja a nehéz földmunkákhoz. Az új PRO változatok mellett a korábbi modellek is megmaradtak, az 55 kW-os (74 LE) 3,0 literes kotró-rakodó mostantól 3CX ECO néven fut, emellett új motorral a 3CX és 4CX PLUS modellek továbbra is kaphatók.

 

Bővített felszereltség a PRO változatoknál

A 3CX, 4CX és 5CX PRO modellek számos fejlett automatizálási funkcióval rendelkeznek, amelyek célja a termelékenység növelése, a könnyű használat és a költségek csökkentése. Ilyen az Auto Stop funkció, amely érzékeli, ha a gép már nincs használatban, és ilyenkor leállítja a motort.

Az Auto Seat Select és Auto Stabilisers alapfelszereltség a szervo modelleken, lényege, hogy az ülés érzékeli, hogy melyik irányba van fordítva, és automatikusan átvált a rakodó vagy a kotró módra. A meglévő Auto-up stabilizáló funkció mellett a rendszer mostantól automatikusan leáll, amint a lábak a talajhoz érnek. Az Auto Level az AEC modelleken automatikusan vízszintes pozícióba hozza a gépet egyenetlen talajon.

Az Auto Drive funkció lehetővé teszi a kezelő számára, hogy a közúti közlekedés során automatikusan tartson egy meghatározott motor fordulatszámot. A PRO termékcsalád ECOROAD hatfokozatú Autoshift sebességváltóval is rendelkezik, ami akár 25%-kal is csökkentheti az utazási időt és az üzemanyag-felhasználást azon gépkezelők számára, akik sokat közlekednek a géppel. Az összes powershift sebességváltóhoz alapfelszereltség a JCB TorqueLock rendszere. Az Auto 2WD csökkenti a gumikopást és az üzemanyag-felhasználást, amikor négykerék-meghajtásról (4WD) automatikusan visszavált kétkerék-meghajtásra (2WD). Ez olyankor történik, amikor már nincs szükség az összkerék-meghajtásra.

 

A JCB CommandPlus fülke...

...belső terét egy vonal osztja ketté szín szerint, alul a sötét szürke anyagok dominálnak, míg felül világosabb árnyalatok. Ezzel a fülke könnyű és légies érzetet kelt, és tágasabbnak tűnik. Megújult a vezetőülés, ami lehet fűthető és légrugós is, és a fejtámla mostantól alapfelszereltség az Advanced Easy Control (AEC) modellekben. A fülkében gyárilag szerelt, USB-s, Aux-kompatibilis Bluetooth rádió is található, amelyet az oldalsó műszerfal tekerőgombjával lehet irányítani függetlenül attól, hogy a kezelő melyik irányba fordul éppen. A fűtés és légkondicionálás vezérlését is áthelyezték a B-oszlopba, így ez is az ülés irányától függően könnyebben elérhető a kezelő számára.

Az oldalsó kijelzőt konstruktőr mérnökei kicserélték, és egy új 7 hüvelyk átmérőjű monitor került ide. Ezen több információ jeleníthető meg, és a különböző menüpontok, köztük a legfontosabb funkciókról szóló súgófájlok és „How to” videók között az alsó tekerőgomb segítségével lehet navigálni.  Egy további biztonságos tárolót helyeztek el a rádió mellett, zárható rekesszel a kisebb tárgyak számára, ezzel is a gépkezelők komfortját szolgálva.

A Stage V 3CX, 4CX és 5CX PRO kotró-rakodók azonnal felismerhetőek új tervezésű fülketetőről, amelynek a négy sarkában négy LED-es villogó kapott helyet, biztosítva, hogy a gép minden irányból jól látható legyen. Mostantól fogva nem kell mágneses villogók felhelyezésével bíbelődni nap mint nap. Az akár 10 LED-es munkalámpával nagyobb terület világítható meg, amit a gépkezelő könnyebben tud kezelni. A sárga kapaszkodófogantyúk növelik a biztonságot, a nagyobb külső visszapillantó tükrök pedig jobb kilátást biztosítanak hátrafelé.

 

A JCB 448 motorban...

...a korszerű kombinált dízel oxidációs katalizátor és dízel részecskeszűrő (DOC/DPF) egység kapott helyet 8000 órás üzemidővel. A JCB LiveLink telematikai rendszere a DPF regenerálását is felügyeli, amely automatikusan zajlik az állásidő elkerülése érdekében. Nincs szükség kipufogógáz-visszavezető szelepre, és a szelephézag beállítása 2000 helyett 4000 üzemóránként szükséges, ami szintén jelentősen csökkenti az állásidőt a gép élettartama alatt.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, keresse értékesítő kollégáinkat még ma: https://www.terra-world.hu/terra-vilag/elerhetosegeink

 

Töltse ki az igénylőlapunkat
Sikeres
Visszahívási kérelem
Sikeres
Visszahívás